Orez cu lapte

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 11 Mar 2016 | 5333 vizualizari

 

Orezul cu lapte este un desert al copilariei, adorat chiar si de copilul meu mofturos. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez;
  • 1 l apa;
  • 1,25 l lapte;
  • 250 g zahar;
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa.

Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se adauga zaharul.

Se mai tine orezul cateva minute la foc, mestecand continuu, apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se acopera vasul cu un capac.

Se lasa orezul sa se umfle in continuare cel putin 30 de minute, apoi se poate servi simplu sau cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte pe frunze de nuc