Asa e, se mananca mult orez la noi acasa :)), ca si garnitura si in diferite combinatii.
Ceapa am taiat-o marunt si ardeiul rosu fidelute si le-am pus la calit pana a devenit sticloasa.
Apoi am pus usturoiul taiat fidelute si am lasat sa se caleasca doar jumate de minut si apoi am pus ciupercile curatate si taiate (scurse, dar se pastreaza zeama daca sunt din conserva) si am mai lasat pe foc putin.
Am adaugat orezul spalat si scurs bine. Am prajit toate impreuna mestecand mereu cateva minute apoi am adaugat apa (de 3 ori cat orez: la o cana de orez 3 cani de apa). Daca ciupercile au fost din conserva se adauga zeama de la ele si apoi se completeaza cu apa. Am adaugat cubulete de pui si putin delikat, piper si am lasat sa fiarba pana cand a fost gata orezul .
Apoi am pus patrunjelul si mararul tocat marunt , am mai lasat 2 clocote si gata.
E foarte bun ca si garnitura rapida.