Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator cateva pachetele cu carne de miel, stiind ca este foarte buna in dieta copiilor. Asa ca voi continua sa mai gatesc carnita de miel.
Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda).
Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care a fiert mielul, amestecand mereu cu lingura pana ce orezul a inflorit putin si a absorbit tot sucul din cratita.
Luam cratita de pe foc, amestecam orezul cu bucatile de carne, bulionul si verdeata tocata, potrivim de sare si piper si transferam amestecul intr-un vas de yena (sau il lasam in aceeasi cratita).
Adaugam doua cani de apa (folosind aceeasi cana cu care am masurat si orezul) si dam la cuptor pana ce orezul este bine fiert si a scazut bine (aprox. o ora).
Pentru cei care prefera, in amestecul de orez se pot pune si 2-3 linguri de vin alb.
Pofta buna!