Omletă spaniolă

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 14036 vizualizari

 

Omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare. Posibilitatile de topping sunt nesfarsite, folositi-va imaginatia!

Cartofii, rosiile si ardeiul gras ii furnizeaza o cantitate mare de vitamina C acestui preparat traditional pe baza de oua.


Eu am adaptat putin si am pus legume pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • o lingura ulei de masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii cherry
  • jumatate de dovlecel
  • 2 felii de costita afumata
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua (merg si 4)
  • marar verde tocat
  • sare, piper
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă spaniolă:

Cartoful fiert l-am lasat sa se raceasca sub jet de apa, l-am curatat, l-am taiat in patru pe lung si apoi felii de 0,5 cm.

Legumele crude le-am spalat si apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte- cubulete, rosiile - rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja)- taiat pe lung si apoi rondele, costita- fasiute subtiri.

Ouale le-am batut cu mararul, sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie legumele. Ele trebuie sa ramana putin al dente. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper.

Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Eu nu am capac potrivit pentru tigaia mea, dar am improvizat eu ceva :), am acoperit cu tocatorul de lemn

Cand este aproape gata, se pune cascaval deasupra, eu am avut ementaler ras.

Am rasturnat apoi omleta pe un platou, am taiat-o in patru, am asezat-o pe farfurii si am pus iar cascaval deasupra. Senzationala!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

10.10.2009, 21:53

Stai sa vezi si cand vom putea comenta Inca nu mi-au trecut nervii

adry88 1

19.05.2011, 16:17

florylau 1

12.05.2014, 00:18

tortilla asta nu seamana cu nici o tortillie de aici d na a gresit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan