Incep cu aceasta omleta o serie de retete pe baza de ou, sunt o multime de feluri de a prepara oul, multe dintre ele foarte cunoscute, altele mai putin cunoscute ca si oul prajit, oul pané dar toate la randul lor. Azi omleta frantuzeasca , are aceasta denumire deoarece este rulata si are adesea la interior anumite ingrediente, omleta americana este pliata in 4 si are o forma triunghiulara.
Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. http://www.bucataras.ro/retete/piperade-sau-mancare-picanta-de-ardei-58991.html
Pentru omleta se bat bine cele doua oua cu sare piper si putina smantana. Se pune putin ulei intr-o tigaie neaderenta( eu am folosit ceramica) , se adauga apoi ouale batute, se lasa pret de 2 minute la foc mic ca sa se inchege putin. Cu ajutorul unei spatule flexibile numita Marise dezlipim constant marginile si aducem oul nefacut la baza tigaii.
Dupa ce omleta este prinsa se adauga in mijmoc piperade-ul de ardei. Se ruleaza o parte si cealalta parte se ruleaza cand raturnam omleta din tigaie in farfurie.
Se adauga putina piperade deasupra si se asezoneaza cu verdeturi dupa gust, este o ompleta super moale si plina de savoare, puteti sa o asezonati si ca o umpleti cu ce doriti .