Omleta cu sos de rosii

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 2773 vizualizari

 

O alta bunatate de omletica numai buna pentru micul dejun, frumoasa si extraordinar de nutritiva este omleta aceasta cu sos de rosii. Ideea de a pune sos de rosii in omleta mi-a venit abia catre final si anume, inainte sa torn compozitia in tigaie.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -2 linguri de faina
  • -cateva felii de branza de oaie
  • -cateva felii de muschi afumat
  • -1 dovlecel
  • -1 ardei gras
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -condimente (piper verde, chilli, maghiran, sare)
  • -sos de rosii
  • -ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu sos de rosii:

 Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l intorc de cateva ori ca sa se rumeneaca cat de cat, pret de sa zicem 5 minute la foc mic. Peste dovlecel am asezat ardeiul gras taiat si el fideluta, apoi am asezat feliile de branza de oaie si deasupra am pus feliile de muschi afumat.

Intre timp am amestecat patru oua cu telul intr-un castron, am adaugat condimente dupa gust si am taiat o legatura de marar si una depatrunjel si le-am adaugat in compozitie. Stiu, poate considerati ca e cam multa verdeata pentru doar patru oua, insa mie imi place verdeata foarte mult. As putea la fel de bine sa mananc doar verdeata goala, asa ca nu mi s-a parut exagerat sa adaug doua legaturi de verdeata la omleta. Plus ca prietenul meu Teo caruia ii era destinata omleta pentru micul dejun, n-a obiectat nimic, deci presupunem ca n-am exagerat cu verdeata :D

Am batut bine ouale cu telul dupa cum spuneam, am adaugat si doua linguri de faina si aici mi-a venit ideea minunata, ce-ar fi daca as turna si niste sos de rosii? Am si pus in practica ideea, am turnat cam jumatate de cana de sos de rosii si am amestecat bine pana ce s-a omogenizat.

Acum am turnat compozitia in tigaie, peste toate legumele care erau acolo deja, fara sa le intorc in vreun fel sau sa le amesctec cu oul.

Am lasat cateva minute la foc potrivit cu un capac pus deasupra si am scos omleta pe un platou cand a fost gata. A iesit o portie destul de mare, drept pentru care am avut nevoie de un platou.

Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa culorile care se imbina ca intr-un tablou de Monet, a fost faptul ca in interior branza se topise si se intindea cand taiam omleta, iar gustul acrisor al sosului de rosii i-a dat o savoare deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

26.07.2013, 21:15

Ce omleta consistenta ai pregatit

FlaviaD 1

26.07.2013, 23:41

Multumesc, intr-adevar este tare consistenta omleta aceasta. Tine de foame destul de mult timp

babi5 1

23.05.2014, 17:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv