Omleta cu dovlecel

de T I M E A in Mancaruri de legume, 6 Iul 2013 | 4566 vizualizari

 

Dovlecelul nu prea imi lipseste din casa toata vara. Pot manca in fiecare zi pane, omleta, in tocanite etc. Omleta mea preferata este aceasta la care nepotul meu cand era mic ii zicea pizza :)) si ii placea tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de ardei
  • 1/2 rosie
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un pic de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele.

Intr-un bol batem cu o furculita ouale.

Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. 

Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa.

Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si amestecam.

Adaugam patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, bicarbonatul si treptat faina amestecand pana se omogenizeaza bine. 

Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si turnam compozitia in tigaie.

Lasam sa se prajeasca la foc potrivit apoi cu o paleta, cu grija, o intoarcem pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca.

Scoatem omleta cu paleta pe o farfurie, o feliem si o servim calda cu rosii si ardei proaspeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bauernfrühstück (Mic dejun german)