Varza de Bruxelles cu unt si pesmet

de danakarin in Mancaruri de legume, 24 Ian 2013 | 6115 vizualizari

 

Una din distractiile preferate din copilarie, in lungile vacante la bunica, era sa rasfoim impreuna doua carti de bucate de-ale ei, amandoua dinnainte de razboi. Ambele carti aveau poze vechi, pline de farmec, reclame ale unor produse care atunci nu mai existau la noi. Printre aceste ilustratii, am vazut in Sanda Marin, un desen cu o planta necunoscuta mie, varza de Bruxelles. Intalnisem desigur multe feluri de varza, care mie toate imi plac, varza dulce , varza acra, varza de vara, varza creata, varza rosie, dar astfel de varzute, crescute pe un trunchi…nu mai vazusem ! Varza de Bruxelles era o aparitie rara in pietele noastre, se cultiva doar sporadic si artizanal. Apoi am uitat-o…si mare mi-a fost surpriza sa o regasesc aici la Munchen, si inca la orice Supermarket. Iar cunostiinele mele in domeniul soiurilor de varza s-au mai imbogatit cu vreo doua trei feluri…
Gatesc destul de des varza de Bruxelles, si pentru a evita vesnica asociere de carne si cartofi, dar in aceasta forma, cu unt si pesmet, sau la cuptor, cu smantana si branza rasa, poate constitui un fel usor, in sine.

 

INGREDIENTE

  • 500 de g de varza de Bruxelles
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 2 linguri de unt
  • sare dupa gust
  • un praf de nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu unt si pesmet:

Curatam varza de frunzele de la suprafata eventual vestejite, o spalam, si o fierbem in apa clocotita in care am pus o lingurita de sare, cam 15 minute, sa se patrunda. O scurgem bine intr-o sita. Topim intr-o tigaie o lingura de unt, adaugam varza si o lasam la foc foarte mic, cateva minute. Separat prajim pesmetul in alta lingura de unt si il presaram peste varza, mai saram daca trebuie si radem cu mare grija un pic de nucsoara, aroma ei fiind foarte intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu unt si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

24.01.2013, 22:17

Va multzimesc foarte mult pentru comentariile elogioase. Ma bucur ca v-a placut reteta!

danakarin 1

24.01.2013, 22:19

Dia, iti pot trimite un vagon...aici e pe toate drumurile...sau ma vizitezi si te aprovizionezi....
Ma bucur iti plac retetele mele. Ma cam feresc de dulciuri...

diaconta 1

24.01.2013, 22:20

M-as feri si eu de dulciuri,dar tot idei de dulciuri imi vin in minte )))
Poate va veni si ziua cand sa ne vedem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paprikas din ciuperci