Nori pufosi (gogosi pufoase)

de divainbucatarie in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 14234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt,
  • 150 g faina,
  • 1 ou,
  • 8 g drojdie proaspata sau 1 plic praf de copt,
  • coaja de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 50g zahar pudra si un varf de scortisoara pentru pudrat,
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nori pufosi (gogosi pufoase):

Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.

Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le ardem.

Le scoatem cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul si le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nori pufosi (gogosi pufoase)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

vanilla 1

04.11.2010, 13:30

ce pufosi sunt!!!

divainbucatarie 1

04.11.2010, 23:35

va invit cu drag la norisori pufosi

allinutza 1

07.09.2011, 12:45

Am facut si eu reteta.....am pus praf de copt in loc de drojdie dar nu au ramas pufosi norisorii dupa ce i am scos din ulei.De ce?

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase la cuptor