Neptun lux

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 8294 vizualizari

 

Ce poate fi mai frumos decat un platou cu darurile marii !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. somon putin sarat
  • 100 gr. icre rosii
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii laim( lamaie)
  • ½ piper cili sau praf
  • 2 linguri arahide sarate
  • 25 gr. zahar (se poate mai putin)
  • 1 lingura de sos soia,
  • sos de peste ,
  • apa
  • 1 lingura chimen taiat
  • 15 frunnze de salata
  • 200 gr. salata de alge
  • 200 gr. paste in forma de scoici
  • 1 lingurita de sofran,
  • boia dulce,
  • curcuma
  • 500 ml. apa pentru fierberea pastelor
  • 200 gr. crevete
  • 10 gr. unt
  • paine pentru ornat
  • scobitori pentru asamblarea pastelor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Neptun lux:

1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi
se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci si arahidele maruntite, se fierbe la foc mic 4 minute si se adauga usturoiul pisat bine cu pisatotul pentru usturoi sau blender pentru 30~40 secunde si se lasa sa se raceasca.

3. Cate 1 lingura de somon taiat felii subtiri de 0,5 cm se aseaza pe o frunza de salata se presara cu cili taiat marunt sau cu praf de cili , laim taiat marunt si nuca de arahide maruntita , se toarna putin sos , chimen si ½ lingurita de icre rosii.

4. Ornatul : 2 bucati de paste in forma de scoici se asambleaza cu o scobitoare apoi o scoica se unge inauntru cu unt ca si cum a-ti tapa untul cu degetul in ea si se adauga peste unt ½ lingurita de icre. Luati 2 scobitori si suciti pe ele putina salata de alge ,inchipuitiva ca sunteti la un restaorant chinezesc si nu aveti furculita, si o puneti pe un cubulet potrivit de pane dupa marimea pastelor ,infibgeti scobitoarea cu scoici in acest cubulet de paine si o asezati frumusel pe frunza de salata .

5. fierbeti crevetele cu o lingurita de sare 5 minute nu mai mult ca se intareste carnea ,daca sant mici le fierbeti mai putin ,si le asezati pe platoul cu somon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Neptun lux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marcelas 1

16.02.2010, 07:08

Foarte placuta combinatia de culori. Felicitari.

epurasha2bb 1

05.03.2010, 18:34

Rafinat! colorat! gustos! ce a mai, plecaciune in fata bucatarului pana la dureri de sale! multe multe felicitari!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vol au vent cu crema de branza