Negrese cu nucă

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 23 Noi 2011 | 10971 vizualizari

 

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!

 

INGREDIENTE

  • 140 g făină
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 130 g unt sau margarină
  • 175 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă 
  • 150 g nucă tocată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu nucă:

Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.

Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte. În ciocolata răcită am amestecat zahărul tos și cel vanilat, apoi am adăugat ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare până se omogenizează compoziția.
Deasupra am adaugat amestecul de făină și praf de copt și am amestecat încet, astfel încât să ia naștere un aluat omogen destul de dens. În final se adaugă nucile.
Aluatul l-am turnat într-o tavă unsă cu unt (20x30 cm), l-am nivelat și l-am copt la 180 grade Celsius timp de 25 minute.

Și cum ciocolata se potrivește de minune cu vișinele, am păpat negresele cu topping de dulceață de vișine. Delicios!!!
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava