Negresa de post sau nu...:))

de aziz in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 8397 vizualizari

 

De post sau nu bunaciunea asta o ai la indemana oricand avand in vedere ingredientele folosite....reteta cred ca este arhicunoscuta si am redescoperit-o pe Bucataras la Elena_Daria, am vazut si pe multe alte bloguri unul din ele ar fi cel al Laurei Sava....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina(1 cana de 200 gr-2 cani=400gr)
  • 1 cana zahar(200 gr)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de copt
  • 4-5 linguri dulceata(eu am pus de capsuni)
  • nuci
  • rahat cu de la mine putere

Pentru sirop:

  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom,vanilie,portocala ..de care doriti


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post sau nu...:)):

Amestecam zaharul cu uleiul si apa adaugam gemul ,nucile ,rahatul taiat cubulete( in cazul meu:)) pastrati cateva cubulete si pt pus deasupra si apoi ingredientele uscate, faina, praf de copt si cacaua amestecate in prealabil eventual date prin sita.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute foc mediu ,180 grade am pus eu.

Tava nu  e cea de aragaz ci una 20/30cm.Eu am pus sirop din ciocolata, unt ,frisca lichida ca sa nu faca mofturi unii ;).Pentru sirop se amesteca toate ingredientele la rece si se toarna peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post sau nu...:))" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Reteta gustoasa si rapida

de oanapl 8

pe 25.05 la 13:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post