Negresa cu visinata si nuci

de anca_rm in Prajituri, 10 Ian 2014 | 9579 vizualizari

 

Ciocolatoasa

 

INGREDIENTE

  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -2 linguri visinata
  • -100 g nuci taiate si prajite
  • -visine din visinata
  • -un praf de copt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visinata si nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc  amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).

 Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul

 Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.

 Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt  si cacaua.

 Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .

 Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .

 Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .

 Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .

Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.

TIPS-URI

1

eu am folosit ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visinata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

10.01.2014, 19:21

Corinuta 1

10.01.2014, 21:05

ce fain!

Rocsi 1

10.01.2014, 21:13

Ce as servi o bucatica de negresa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata