Negresa cu gem si nuci (de post)

de cristina_s_world in Prajituri, 16 Oct 2012 | 6375 vizualizari

 

Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita ingrediente multe si scumpe, nici tehnici de fabricatie complicate. Rezultatul este o prajitura delicioasa!
Ingredientele se masoara cu aceeasi cana/pahar/borcan.

 

INGREDIENTE

  • - o cana zahar
  • - o cana ulei
  • - 2 cani apa
  • - un borcan gem sau dulceata (400g)
  • - o lingurita bicarbonat de sodiu
  • - o lingurita otet
  • - 3 linguri cacao de buna calitate
  • - faina cat cuprinde
  • - o cana nuca macinata sau fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem si nuci (de post):

Intr-un bol se pun: zaharul, uleiul, apa, dulceata (sau gem), cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Am adaugat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu cu un tel. 

Am adaugat atata faina pana cand compozitia a ajuns la consistenta unei smantani subtiri.

Compozitia am turnat-o intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt si am presarat deasupra nuca macinata grosier.

Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat spre mic, timp de aproape 50 minute. Prajitura este gata daca trece cu brio testul scobitorii.

Este foarte buna atat calda, cat si rece. Are o textura umeda si ciocolatoasa.

Se mai pot adauga lacrimi de ciocolata, fulgi de cocos, marshmallow, rahat, alune, etc sau se poate glazura cu ciocolata. Sa ne fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 16:22

dar nu inteleg ideea cu dovleacul? Vroiai sa ne sperii?
Reteta super buna

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:14

cristina_s_world 1

17.10.2012, 08:44

Dovleacul l-a cioplit junioara mea. Poza in care apare dovleacul este facuta de ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitana de post