Negresa cu ciocolata

de LC in Prajituri, 8 Feb 2013 | 5747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste si se adauga putin cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul mixand dupa fiecare in parte. Turnam apoi frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

 Turnam compozitia obtinuta in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. O lasam la cuptor pentru 30-40 de minute ( testam cu scobitoarea). O lasam la racit si pregatim glazura astfel: topim ciocolata cu unul si frisca lichida la foc mic, o omogenizam si o lasam sa se raceasca . O turnam peste blat si nivelam , dupa care dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese cu cremă de brânză