Nectar de piersici

de lili in Sirop / Compot, 11 Sep 2010 | 13778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici sau caise, 
  • 400 g zahar(fructoza),
  • 30 ml apa
  • salicilat (un varf de lingurita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.Inainte de a se opri se pune un varf de lingurita de salicilat. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.


Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]