Napolitane cu nuci si caramel

de Ligia Bxl in Prajituri, 28 Ian 2011 | 8040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 350 gr de nuca sau arahide nesarate
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuci si caramel:

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa compozitia.Nuca se macina marunt si se incorporeaza cu esenta si se pune in zaharul ars.Se aseaza o foaie de napolitana pe planseta sau pe un platou dreptunghiular.Se unge fiecare foaie cu crema,care se suprapun,se preseaza la final,peste se pune un fund sau ceva greu si se da la rece cateva ore,apoi se taie in romburi sau patrate si se orneaza dupa preferinte.Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana