Napolitane cu nuca si caramel

de Lavinia in Prajituri, 3 Oct 2013 | 15676 vizualizari

 

Au iesit dementiale,m-am inspirat de la Timeea :) Multumesc fata draga :-*

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana(3 foi mari taiate in 2)
  • 350 g zahar
  • 350 ml apa
  • 5 linguri faina
  • 1 ou mare
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 cana nuci prajite si tocate marunt
  • 100 g ciocolata+1 lingura de unt pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuca si caramel:

Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Stinge zaharul cu apa(atentie la aburi) si lasa-l pe foc pana se topeste zaharul.

Lasa siropul obtinut la racit.

Intr-un bol bate oul cu zaharul (3 linguri) apoi adauga faina amestecand energic cu un tel sa nu ramana cocoloase.

Adauga siropul racit si pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Adauga untul si amesteca bine pana ce acesta este perfect topit.

Ia de pe foc si adauga nucile macinate.

Lasa crema la racit .

Unge fiecare foaie cu crema si aseaza-le una peste alta.(ultima foaie sa ramana neunsa)

Pune o greutate peste prajitura si las-o la frigider peste noapte.

Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si untul si mai las-o la rece pana se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Corinuta 1

04.10.2013, 15:52

Bune precis!

Lavinia 1

04.10.2013, 17:23

Multumesc

mihaelar63 1

30.03.2018, 17:14

Caramelul face diferenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Irinuca