3 foi de napolitane pentru ciocolata neagra:
pentru ciocolata alba:
Pentru ciocolata neagra se pun pe foc apa si zaharul si se lasa la fiert pana se obtine un sirop gros ,dar nu ca mierea.Se pune cacaua ,se mai lasa sa fiarba un minut,apoi se ia de pe foc.Se adauga untul ,esenta de rom, se amesteca pana se incorporeaza untul.Apoi se adauga laptele praf lingura cu lingura .Se amesteca bine.Pe o foaie de napolitana se intinde ciocolata,se niveleaza cu un cutit inmuiat in apa rece apoi se acopera cu o alta foaie , se apasa usor si se lasa deoparte.
Pentru ciocolata alba se pune la fiert apa si zaharul.Cand se obtine un sirop gros se adauga untul ,esenta de vanilie se mai lasa un pic dupa care se ia de pe foc.Se adauga laptele praf si se amesteca bine.
Se toarna crema alba peste cea de-a doua foaie de napolitana,se niveleaza apoi se pune deasupra cea de-a treia foaie de napolitana,se apasa usor si se da la rece de pe o zi pe alta.Se portioneaza dupa preferinta.