"Provocarea GastroArt"
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!
Pe vremuri toate legumele se tranteau intr-o oala, se fierbeau si apoi se mai turna o oala de chisleac sau zer de oaie, eu am reinventat-o, am prajit legumele sa le dau o alta savoare, alta culoare si alt gust. Ouale se zdrentuiau, eu le-am pus intregi, alt gust, alta arta culinara, vremuri noi, gusturi noi.