Musuroi de cartita cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 19 Mai 2013 | 6738 vizualizari

 

Este pentru a doua oara cand mananc musuroi. Prima data am mancat la o aniversare, acum ceva ani, dar era facut din prafuri din comert. Zilele astea ma gandeam ca se fac dulce si mi-a venit in minte musuroiul, dar bineinteles pregatit in casa. A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari)
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blatul:

Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.

Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.

Crema:

Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase. Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus. Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.

Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.

Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

Rocsi 1

16.11.2013, 18:48

Ligia multumesc mult

DIANA B 1

17.12.2013, 15:28

Ffffffffffffffffffffffff bine arata

Rocsi 1

17.12.2013, 18:45

Multumesc Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura