Ador briosele sau muffins, cum sunt cunoscute mai nou. Desi in principiu se fac dintr-un aluat ca si checul, imi plac mai mult in forme individuale pentru ca arata mai bine, cred eu, si sut si mai crocante.
Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.
Ungem cu ulei tava de briose si turnam compozitia 2/3, in fiecare forma, dupa care punem ananasul deasupra. Cine vrea poate sa puna jumatate din compozitie, ananasul sau alte fructe la alegere si mai pune putin aluat. Daca faceti asa, fructele vor fi in mijlocul briosei cand vor fi gata.
Tava se da la cuptor pana se rumenesc.