Musuroi de cartita cu piersici

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Oct 2013 | 6115 vizualizari

 

Cutia de musuroi am castigat-o la un concurs deci era binevenita :D

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 1 cutie musuroi de cartita
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 esenta vanilie
  • crema
  • praful crema
  • 200 ml lapte
  • 100 g iaurt
  • 50 g smantana
  • fulgi de ciocolata
  • piersici
  • sirop
  • compot de zarzare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu piersici:

Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si  tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - mixam praful de crema cu iaurtul si smantana. Adaugam treptat laptele pana se formeaza o crema mai densa. La final adaugam fulgi de ciocolata si mai mixam 1 minut.

Dupa ce s-a racit blatul incepem sa ii scobim toata marginea la blat, iar firimiturile le lasam sa ornam deasupra (cca 1 cm adancime cat sa incapa bucatile de piersica). Il insiropam cu compot de zarzare.

Asezam blatul intr-o tava si pe marginea sfaramata mai devreme asezam piersicile. Dupa ce am asezat bine piersicile rasturnam crema iar deasupra presuram firimiturile de blat dand senzatia de musuroi.

Dam la rece minim 3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita