Muschiulet de vita la tigaie

de mihaelar63 in Vita, 25 Iul 2014 | 19075 vizualizari

 

Am preparat acest muschiulet inspirata de Raymond Blanc respectat bucatar francez cu doua stele Michelin care gateste in Anglia de peste 30 de ani . Sunt cucerita de naturaletea si bucuria cu care gateste .Eu din motive de lipsa timp si din cauza caldurii excesive nu am pus muschiuletul la cuptor , am continuat prepararea sub capac .

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet vita (500 gr)
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • fulgi de chilli
  • cimbru verde
  • ulei masline
  • 50 gr unt
  • sare
  • Garnitura:
  • 500 gr Bob verde,
  • 1 morcov ,
  • 2 catei usturoi ,
  • 50 ml ulei masline ,
  • sare ,
  • patrunjel verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de vita la tigaie:

Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .

Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca  la temperatura camerei minimum 30 minute .

ATENTIE: NU SARATI .

Intr-o tigaie teflonata  topiti untul  . Tigaia trebuie sa fie incinsa .

Prajiti  muschiuletul pe toate partile , atat cat capata o usoara crusta . Nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte .

Am pus capacul pe tigaie si am mai lasat 5-10 minute avand grija sa intorc muschiuletul din cand in cand . In mod normal ar fi trebuit sa dau la cuptor dar am evitat sa mai produc caldura excesiva .

Scoateti muschiuletul pe o farfurie si-l lasati sa se ,, odihneasca '' putin [ 5 min ].

Feliati cu un cutit bine ascutit felii subtirii . Obtineti minunate felii rozee.

Cu timpul , exersand va puteti obtine carnea mai rozee sau mai bine facuta in functie de gustul personal ajustand timpii de preparare .

Se sareaza doar la servire astfel carnea se pastreaza frageda .

Serviti cu garnitura preferata .Noi am avut garnitura de bob scazut. Bobul l-am fiert cu morcovul si usturoiul calite in ulei de masline +sare +patrunjel verde

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa fie in momentul prepararii la temperatura mediului ambiant .

2

Se sareaza doar la sfarsit pentru mentinerea fragezimii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

25.07.2014, 12:31

Da Merisor , stiu , ai plecat dupa muschiulet si ai ajuns la nuci )))

ianculubita 1

25.07.2014, 13:18

ce bunatate!!! si cu bob...mmmm

Gherca Daniela 1

25.07.2014, 14:16

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vitel cu sos de rodii