Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon

de xana in Porc, 5 Iul 2013 | 23852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc, 600 gr
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de boia de ardei
  • oregano
  • cimbru
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • putin vin alb
  • 4 felii subtiri de bacon
  • 100 ml de smantana lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon:

Am `imbracat` carnea cu o pasta facuta din usturoi, boia, oregano, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper si am pus-o in tava. Nu am pus multa sare cum spune instinctul, ca la sfarsit sosul sa nu fie prea sarat. Tava trebuie sa fie micuta, cam la marimea carnii. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru o ora. Dupa acest timp, am luat folia, am pus pe carne feliile de bacon si am mai lasat jumatate de ora la cuptor. Cand baconul s-a rumenit, l-am scos si l-am taiat bucatele mici. 

Am scos carnea si am lasat-o sa se odihneasca zece minute dupa care am taiat-o in felii subtiri. Intre timp am pus intr-o tigaita sucul carnii care a ramas in tava si l-am lasat pe foc mediu sa se reduca la jumatate. Apoi am adaugat smantana si bacon-ul si am amestecat pana s-a ingrosat suficient.

Se serveste feliutele de carne cu sosul deasupra si cartofi prajiti sau salata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii