Este o reteta ideala pentru diverse sarbatori cand aveti invitati si vreti sa faceti o impresie buna. Cu siguranta o sa primiti laude. :)
Muschiul de porc se poate tine in bait cateva ore inainte de preparare. Eu m-am grabit si nu am mai avut timp sa fac si aceasta operatiune.
Totusi am condimentat bine muschiul inainte de impletire (piper, sare, boia, condimente pentru porc).
Se taie in doua bucati pe lungime, se aseaza intre cele 2 bucati carnaciorul si se impleteste. Daca nu va reuseste perfect impletitura, mai puneti 2-3 scobitori asa cum am facut eu.
Se cresteaza muschiul din loc in loc si se pune usturoiul taiat felii.
Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se "imbraca" intr-o crusta de rosii in bulion.
In jurul muschiului se pun bucati de cartofi, boabe ce coriandru si usturoi.
Se adauga apa si vinul si se pune tava la cuptor pana cand muschiul si carnaciorul se rumenesc bine.
Serviti cu pofta alaturi de muraturi!