Muşchi de porc împletit cu cârnăcior

de Dana_Retetegg in Porc, 12 Ian 2011 | 4815 vizualizari

 

Este o reteta ideala pentru diverse sarbatori cand aveti invitati si vreti sa faceti o impresie buna. Cu siguranta o sa primiti laude. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de porc (destul de maricel),
  • 1 carnat proaspat subtire,
  • 8 catei de usturoi,
  • 1 pahar cu vin alb,
  • 2 linguri de rosii in bulion,
  • coriandru,
  • piper,
  • sare,
  • condimente pentru porc,
  • 4 cartofi,
  • boia dulce,
  • 1 pahar cu apa,
  • 3 linguri de ulei,
  • cateva scobitori
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de porc împletit cu cârnăcior:

Muschiul de porc se poate tine in bait cateva ore inainte de preparare. Eu m-am grabit si nu am mai avut timp sa fac si aceasta operatiune.

Totusi am condimentat bine muschiul inainte de impletire (piper, sare, boia, condimente pentru porc).

Se taie in doua bucati pe lungime, se aseaza intre cele 2 bucati carnaciorul si se impleteste. Daca nu va reuseste perfect impletitura, mai puneti 2-3 scobitori asa cum am facut eu.

Se cresteaza muschiul din loc in loc si se pune usturoiul taiat felii.

Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se "imbraca" intr-o crusta de rosii in bulion.

In jurul muschiului se pun bucati de cartofi, boabe ce coriandru si usturoi.

Se adauga apa si vinul si se pune tava la cuptor pana cand muschiul si carnaciorul se rumenesc bine.

Serviti cu pofta alaturi de muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc împletit cu cârnăcior" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]