Musaca de cartofi cu carne de porc

de LUK in Porc, 4 Dec 2011 | 12216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr carne tocata de porc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • o ceapa alba
  • 100ml apa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 8-9 cartofi mari
  • 2 oua
  • 150gr smantana
  • 100gr cascaval ras
  • sare,piper,oregano(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

 Curatati ceapa si taiati o marunt.Caliti in ulei pana sticleste,adaugati pasta de tomate,amestecati si apoi adaugati carnea tocata.Adaugati si apa,condimentati cu sare,piper si oregano si lasati sa fiarba la foc mic cca 40min.

Intre timp spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate.

Ungeti un vas antiaderent cu unt sau cu ulei.Taiati rondele cartofii reci si asezati i in straturi in felul urmator:

-un strat cartofi,al doilea strat carne rece,al treilea strat cartofi,al patrulea carne rece iar ultimul strat cartofi.

Batem ouale apoi le amestecam cu smantana si cascavalul ras.Intindem peste cartofi si dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade penru 40-45min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi