Piure de cartofi:
Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.
Umplutura:
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.
Sos Bechamel:
Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.