Musaca de cartofi

de divainbucatarie in Vita, 3 Dec 2010 | 6303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vaca fara os,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ou,
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml ulei,
  • 60 ml vin alb,
  • 20 g faina,
  • verdeata – o legatura mica,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 praf de piper,
  • pesmet pentru tapetare vas
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

In primul rand tocam carnea. Calim putin ceapa si inabusim carnea tocata peste aceasta, adaugand vinul. Continuam inabusirea aproximativ 20 de minute.

Lasam sa se raceasca si mai dam inca odata prin masina de tocat carnea. Adaugam verdeata tocata marunt, un ou, sare si piper dupa gust. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza compozitia.Taiem cartofii felii rotunde si ii prajim putin. Dupa ce au fost prajiti, punem o treime din ei intr-un vas pe care l-am tapetat cu pesmet, iar peste acestia punem un rand de carne. Realizam alternativ cartofi si carne astfel incat sa obtinem doua randuri de carne si trei randuri de cartofi.La suprafata putem pune felii de rosii sau pasta de tomate pentru a da culoare.

Introducem vasul in cuptor la 180°C pentru 35 de minute.Servim musacaua calda cu putina smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu costite de vitel