Musacaua cu vinete si dovlecei de post este un preparat delicios pentru vegetarieni si nu numai!
Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc.
Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul.
Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc in loc.
Spalam vanata si o taiem rondele .
O saram si o lasam sa s odihneasca 20-30 minute.
Intre timp curatam legumele si le spalam.
Ceapa se toaca marunt.
Telina,morcovul,radacina de patrunjel le dam pe razatoarea mica.
Ciupercile le tocam marunt.
Soia fiarta se toaca marunt.
Frunzele de patrunjel spalate se toaca marunt.
Peste toate aceste ingrediente presaram 2 linguri de gris.
Toate acestea le punem intr-un castron,le condimentam dupa gust , presaram 2 linguri de gris.
si le lasam sa se odihneasca putin.
Dovlecelul spalat si uscat se taie rondele.
Vinetele pe care le-am dat cu sare le spalam,uscam cu un prosop de hartie si le prajim putin,cat sa se inmoaie putin,nu sa le rumenim.
Luam un vas (eu am folosit un vas de yena),il ungem si asezam un rand de rondele de dovlecel ,un rand umplutura,un rand felii de vinete ,umplutura si ultimul rand de vinete si dovlecei(ce a mai ramas:))))
Sucul de rosii il amestecam cu putina zeama(2-3 linguri) in care am fiert soia si turnam peste compozitie.
Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 minute.
Scoatem vasul si presaram ptrunjel verde tocat.
Servim cu ce salata dirm.