O combinatie foarte racoritoare de dovlecel cu rosie,tocmai buna vara cand organismul cere hrana usoara si vitaminizanta.
Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline.
Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se piseaza.Otetul cu zaharul se dau in cateva clocote si se lasa la racorit.
Intr-un vas de pyrex de masura potrivita se asambleaza "musacaua" astfel:
un strat de dovlecei,unul de rosii,pe deasupra presaram usturoiul pisat si patrunjel tocat. Adaugam sare si piper proaspat macinat dupa gust.Continuam pana ajungem la ultimul strat , dovlecei.
Acoperim cu patrunjel,usturoi si menta maruntita fin.Peste compozitie turnam otetul,un fir de ulei bun de masline si acoperim. Dam la frigider sa se patrunda gusturile.
1
Noi o servim cu paine prajita calda
2
Mai nou folosesc cu succes un mix de piper (alb,rosu,verde,negru) rasnit pe loc.E si gustos dar parca mai putin aspru ca cel negru gata macinat.