Musaca

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2011 | 7183 vizualizari

 

Mmmmm,bunatate..Am facut o singura data musaca,acum vreo 3 ani cred,si am hotarat ca e timpul sa fac iar...am mancat pana ne-am pus cu burtile in sus,asa buna a mai fost!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 300 gr  carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.

Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.

Gogosarul il taiem bucatele mici.

Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.

Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.

Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.

Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.

La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.

Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.

Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.

Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.

Luam un vas yena si il ungem cu unt.

Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.

Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.

Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.

Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.

Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut la cuptor cu cartofi