M-ati disperat, m-ati innebunit, m-ati terminat cu muraturile voastre si cu salatele care mai de care mai apetisante.
Na, mi-am facut si eu si au iesit super. Si mai fac.
Simo scumpa, mi-a adus anul trecut niste muraturi de le tin minte pe viata.De la ea am invatat sa le fac colorate. Si am mai invatat ceva de la ea, dar va spun la tipsuri.
Acu' nu dati fuga direct la tipsuri :)))
Curatam si spalam legumele. Feliem telina si sfecla, morcovul il taiem rondele sau bucati mai mari, conopida o desfacem buchetele.
Spalam borcanele bine, si punem in fiecare borcan cate o lingurita sare, 1-2 lingurite condimente, 4 linguri otet. Asezam in borcane din fiecare legume, apoi turnam apa sa le acopere. Punem capacele si infiletam bine.
Punem la fiert o cratita plina cam 3-4 cu apa. Asezam borcanele si lasam sa fiarba cat 10 - 15 minute. Lasam borcanele sa se raceasca in cratita.
Dupa ce s-au racit de tot, le scoatem si le stergem. Le depozitam intr-un loc rece.
Sunt dementiale: tari, crocante, acre, gustoase!
Aveam emotii ca voi da gres ca si cu castravetii, dar au iesit super!
1
tot de la Simo am invatat sa acopar capacele de la borcane. Eu am folosit hartii mari de briose. Astfel sunt ferite de praf si arata si mai bine.
2
feliile de telina sau sfecla nu trebuie sa fie groase dar nici foarte subtiri.