Muraturi asortate

de Dana Cristea - pusikmea in Muraturi, 28 Feb 2010 | 13285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de conopida
  • 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase
  • 2 varze rosii mai mici taiate in 5-6 felii
  • 1.5 kg gogonele
  • 3 kg castraveti
  • 4-5 morcovi taiate rondele
  • 1 capatana usturoi
  • 2 mere gutui taiate felii
  • ardei iuti facultativ(cati doriti)
  • 1.5 kg. ceapa mai marunta
  • 1 leg mare frunze de telina
  • 1 leg mare frunze leustean
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 3-4 buc hrean taiate in fasii
  • 1 pachet piper boabe
  • sare mare

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:


Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna .
Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi ,ardei iuti .
Se pot aseza legumele dupa imaginatia fiecaruia ,nu este o regula anume .
Cand vasul s-a umplut presaram deasupra un pachet de piper boabe (pachet mic) si acoperim totul cu frunze de telina si leustean .
Pregatim saramura in felul urmator : la 1 litru de apa punem 30 gr. sare mare. In cazul fiecaruia se va calcula cantitatea necesara de apa si cantitatea de sare necesara. Se pune atata saramura peste cat sa fie legumele bine acoperite. Se aseaza peste legume o farfurie sau un capac si peste se pune o greutate care sa tina legumele in saramura . Se acopera cu un prosop si se tine la temperatura camerei cca. 6 zile pana se acreste , ( se poate pune praf conservant) se inchide cu capac si se pune apoi la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet