Muraturi asortate

de oO_ acnA _Oo in Muraturi, 20 Oct 2012 | 17900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 kg gogonele
  • 1 conopida mare (1,5 kg )
  • varza rosie 3 buc ( potrivite )
  • 1 kg castraveti (cat mai mari )
  • 4 gutui
  • 4 mere
  • 3 pere
  • 3 kg telina
  • 1,5 kg morcov
  • 1/2 kg ardei usturati (portocalii )
  • 1/2 kg usturoi
  • 1/2 -3/4 kg hrean
  • SARE : 25 g / litru
  • piper negru boabe 1 plic
  • 1 tufa de marar uscat
  • 3 ceapa ( le punem intregi )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Aranjam legumele si fructele in butoi (60 L) si turnam saramura la 35- 40 de grade ca sa fermenteze  mai repede .Se tin in casa doua trei zile (la cald) apoi se muta intr-o incapere racoroasa ( camara , pivnita ) . 

Textul si reteta apartine sotului :)).

TIPS-URI

1

Interzis femeilor singure intrucat cu greu butoiul mai poate fi mutat :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate cu ghimbir