Aceasta reteta provine dintr-o carte publicata in Anglia,doar cu si despre muffins.
Pentru reusita muffins-urilor in general,e foarte important sa separam ingredientele uscate de cele lichide.NU trebuie sa folosim mixerul sau robotul de bucatarie.(asta eu abia am invatat-o) Se fac punandu-se ingredientele in urmatoarea ordine,si amestecand cu o furculita sau cu un tel.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron amestecam faina cernuta cu praful de copt,bicarbonatul si praful de sare.
Intr-un alt recipient,batem oul cu o furculita,si adaugam urmatoarele ingrediente in aceasta ordine,amestecand bine cu furculita dupa fiecare.
Peste oul batut punem zaharul,apoi vanilia,uleiul,cacaoa,iaurtul si cafeaua rece (repet,cat mai tare posibil,daca vreti puteti folosi si cafea solubila,doar ca se vor numi Muffins cu ness si ciocolata ).
Dam bucatelele de ciocolata prin faina si le adaugam compozitiei lichide.
Acum amestecam ingredientele lichide cu cele solide,deci turnam prima compozitie peste faina,si cu aceeasi furculita sau lingura,amestecam rapid pana nu mai vedem faina.Totul ar trebui sa dureze cca 30 de secunde.
Umpleti formele de muffins pe trei sferturi si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade,timp de 15-20 minute.Eu nu eram mare fan muffins,dupa cum vedeti nici macar nu mi-am cumparat o tava speciala.Dar ultimii muffins facuti m-au asigurat ca ii voi repeta,deci o sa ma dau si eu in rand cu lumea.