Muffins cu budinca

de Xandrinne in Prajituri, 2 Feb 2014 | 6765 vizualizari

 

O reteta preluata de pe blogul Bucatareselor vesele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 150 g margarina/unt,
  • 170 g zahar,
  • 3 oua,
  • 150 g faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 1/2 plic praf de budinca (eu am folosit de vanilie),
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml lapte.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu budinca:

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca.

Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe rand cele trei oua, adaugam praful de copt si apoi faina.

Pregatim o forma de briose (daca aveti, folositi hartiute pentru briose/muffins, daca nu ungeti forma de briose cu unt). Punem in fiecare compartiment al formei/ hartiuta pentru briose cate o lingura de compozitie, apoi o lingura cu budinca racita, apoi iar putin aluat (sa nu depasiti 3/4 din inaltimea hartiei de copt, pentru a le lasa brioselor loc de crescut).

Coacem 20-25 de minute la foc redus; facem proba scobitorii, daca e scobitoarea iese curata, scoatem briosele din cuptor si le lasam la racit.

Indepartam cosuletele de hartie si le decoram dupa plac. Eu le-am picurat cu miere de albine, "colorata" cu putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata