Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan

de Adinuta in Dulciuri, 9 Oct 2009 | 10333 vizualizari

 

Mi-am luat o carticica numai cu "muffinki"(in polona). Si ca un copil ce ma simt, am ales-o drept prima reteta de incercat pe cea mai vesela si "inaripata" de la sectiunea "hituri pentru pici" :) . Am pus pe site si reteta de martipan pentru realizarea albinutelor. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 50 grame biscuiti cu unt ( de genul petit beurre)
  • 150 grame faina
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat sodiu alimentar
  • un pic de sare
  • un ou
  • 80 grame miere lichida
  • 60 ml ulei
  • 100 ml lapte batut
  • o banana coapta
  • 200 grame martipan
  • 100 grame zahar pudra
  • un pic de colorant galben alimentar
  • 50 grame ciocolata pentru topit si decorat
  • fulgi de migdale (vreo 20 de grame)
  • 50 grame unt
  • 50 grame miere (pentru uns briosele)
  • jumatate de lingurita de praf de scortisoara
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan:

Pasul 1: Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Formele pentru briose se ung cu unt si faina.

Biscuitii se sfarma (eu i-am facut praf :) la rasnita de cafea) si se amesteca intr-un vas adanc impreuna cu faina, praful de budinca, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt vas oul se bate cu furculita, se adauga mierea, uleiul, laptele batut si se amesteca bine. Banana se piseaza cu o furculita si se adauga si ea in compozitie.

Pasul 2: Crema din vasul 2 se pune peste amestecul din vasul 1 si se omogenizeaza. Apoi se umplu formele de briose (3/4 din suprafata) cu aceasta compozitie si se dau la cuptor 15-20 de minute pana cand devin aurii inchise la culoare.

Pasul 3: Cat briosele se perpelesc la foc potrivit, facem siropul pentru a le unge. Se pun la topit untul, cele 50 grame miere si scortisoara. Se lasa la racit. Briosele coapte se scot din forme, se lasa la racit un pic, iar apoi le trecem cu "nasul" prin sirop sau le ungem cu o pensula. Punem si ciocolata la topit (eu am luat punguta din aia care se tine in apa fierbinte pana se topeste)

Pasul 4: Martipanul se intinde pe o suprafata pudrata cu zahar fin si se fac in palme bilute. Mie mi-au iesit 18 briose (depinde de marimea formei) si am facut 18 bilute rotunde pentru capul albinutelor si 18 mai lunguiete pentru corp.

Pasul 5: Se aseaza corpul de albinuta pe briosa insiropata apasand usor pentru a se "da" una dupa cealalta. Se ataseaza si capusorul si se trece la "pictat". Se poate folosi o punga cu un coltisor taiat in care se pune ciocolata topita, dar eu am folosit un penson subtire de pictat. La final se infing si cate doua aripioare din fulgi de migdala. Si gata! Isi pot lua zborul spre gura cui pofteste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adinuta 1

28.10.2011, 12:38

Multumesc

diaconta 1

28.10.2011, 13:05

oare eu cum de nu le-am vazut cine stie pe unde hoinaream
bune si vesele

Rocsi 1

08.11.2011, 19:57

acum ma uitam si eu la retetele tale...numai sofisticarii!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Petit Fours