Mucenici moldovenesti

de marinicayou10 in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 5776 vizualizari

 

Se apropie vremea Mucenicilor si am venit cu o reteta de Mucenici Moldovenesti foarte pufosi,mierosi si plini de nuca :) exact ce ne place tuturor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 oua
  • 1 cub drojdie
  • 250 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • nuca macinata
  • miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se puna faina intr-un castron. Se pune laptele pe foc si se amesteca cu zaharul, esente, coaja de lamaie. Se face maiaua din drojdie amestecata cu 2 linguri de faina si putin din laptele de pe foc amestecat cu zaharul. Se amesteca bine maiaua si se lasa sa creasca 15 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare. Peste faina adaugam laptele, galbenusurile, albusurile, untul topit si maiaua si incepem sa amestecam bine toate ingredientele. Apoi framantam bine 30 minute.

Presaram aluatul cu faina si lasam sa creasca la loc cald timp de 1 ora. Dupa ce a crescut luam bucati din aluat si formam 8 -uri pe care le coacem in tava in cuptorul bine incalzit la foc mediu pana se rumenesc. Se ung cat sunt calde cu miere si se tavalesc prin nuca macinata.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Preparate cu nuca,miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori