Un desert usor, racoritor,de vara! ;)
Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.
Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,se paseaza cu blenderul.
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.
Smantana se bate cu 2 linguri cu zahar farin ,pana se obtine frisca.
In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,trei sferturi din frisca si se amesteca bine. Restul de frisca se foloseste la ornat.
Crema se poate pune in cupe sau in diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.