Placinta de sub tarta

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Apr 2010 | 4893 vizualizari

 

i-am zis asa fiidca desi pare o tarta cu fructe obisnuita sub aspectul asta sta la baza o placinta cu mere cu blat de biscuiti si nuca.O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de mere rase,
  • 1 cana faina,
  • miezul de la 4 nuci,
  • 5 biscuiti cu vanilie pisati,
  • 80 g unt,
  • 4 linguri rase de zahar.
  • 1 kiwi,
  • cateva cirese,
  • 1 ou,
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de sub tarta:

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6 bile din aluat si apoi le modelam prin presare pe formele de minitarte.Le bagam putin asa simple la cuptorul incins.Apoi le scoatem si adaugam merele rase si calite in mijloc.Apoi lasam la cuptor pana se rumenesc putin.Le scoatem iar si adaugam o crema spumoasa facuta asa: pliculetul de gelatina se amesteca cu zeama de la merele rase si cu albusul batut spuma.Peste aceasta presaram din loc in loc cateva bucatele de kiwi si cirese.Apoi bagam iar la cuptor pentru putin timp sa se coaca si deasupra.Gata! le puteti servi simple, cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura deasupra.Important e sa impartiti cu cineva drag!

TIPS-URI

1

daca nu aveti biscuiti si nuci puteti face si un aluat fraged obisnuit cu unt, faina , zahar si galbenus de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de sub tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:50

o va multumesc, reteta e creatie proprie si mi-e drag sa spun ca a fost un succes!

Brindusa 1

18.04.2010, 20:58

hahaha ce nume i-ai pus

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:26

pai nu e asa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]