Placinta de sub tarta

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Apr 2010 | 4307 vizualizari

 

i-am zis asa fiidca desi pare o tarta cu fructe obisnuita sub aspectul asta sta la baza o placinta cu mere cu blat de biscuiti si nuca.O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de mere rase,
  • 1 cana faina,
  • miezul de la 4 nuci,
  • 5 biscuiti cu vanilie pisati,
  • 80 g unt,
  • 4 linguri rase de zahar.
  • 1 kiwi,
  • cateva cirese,
  • 1 ou,
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de sub tarta:

Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6 bile din aluat si apoi le modelam prin presare pe formele de minitarte.Le bagam putin asa simple la cuptorul incins.Apoi le scoatem si adaugam merele rase si calite in mijloc.Apoi lasam la cuptor pana se rumenesc putin.Le scoatem iar si adaugam o crema spumoasa facuta asa: pliculetul de gelatina se amesteca cu zeama de la merele rase si cu albusul batut spuma.Peste aceasta presaram din loc in loc cateva bucatele de kiwi si cirese.Apoi bagam iar la cuptor pentru putin timp sa se coaca si deasupra.Gata! le puteti servi simple, cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura deasupra.Important e sa impartiti cu cineva drag!

TIPS-URI

1

daca nu aveti biscuiti si nuci puteti face si un aluat fraged obisnuit cu unt, faina , zahar si galbenus de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de sub tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:50

o va multumesc, reteta e creatie proprie si mi-e drag sa spun ca a fost un succes!

Brindusa 1

18.04.2010, 20:58

hahaha ce nume i-ai pus

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:26

pai nu e asa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka