Este o prajitura foarte usor de realizat si gustoasa, copiii o adora, una din retetele clasice ale bucatarie franceze. Dincolo de titlu :) este una din cele mai simplu de realizat prajituri.
Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas pana obtinem o compozitie densa ca si pentru bezea.
Se amesteca cu grija cele doua compozitii si se pun intr-o tava pentru tarta unsa bine cu unt in prealabil.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute in functie de cuptor . Se serveste calduta si este delicioasa, fiind o prajitura simpla perfecta la o cana de ceai. Va doresc pofta buna .