Mititei romanesti

de Tuxedo in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2013 | 157274 vizualizari

 

Pentru ca in zona unde locuiesc eu nu sunt magazine romanesti am fost nevoita, din mare pofta, sa fac mititei in casa. Reteta o am de 3 ani si sunt nu multumita, ci foarte multumita! Sunt suculenti si au gustul autohton!

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de mici (mai mari :))

  • 500 gr carne de porc (tocata)
  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de miel sau oaie
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cimbru
  • 10 catei de usturoi pisati
  • 500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei romanesti:

Carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.

Se lasa cel putin 4-5 ore in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!

Se servesc calzi cu cartofi, prajiti sau piure, mustar si muraturi!

O nebunie!

TIPS-URI

1

Se poate folosi atat zeama de carne cat si apa plata sau minerala.

2

Se pot pastra in congelator pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mititei la Dry Cooker