Eu nu ma satur niciodata de dulciurile de casa facute cu fructe. Iar acum iarna ador combinatia de mar cu portocala. Asa ca iata din nou un desert aromat simplu, gustos si frumos.
Blat:
Umplutura:
Pentru ornat aprox 50 ml frisca
O lingura unt pentru uns formele
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt.
Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas
- peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala
- punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele
- amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere
- lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului
Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.
Ornam cu frisca.