Mic dejun sau gustare de dupa-masa, un dulce gustos alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Blat
Crema:
Ornare:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Ungem formele cu putin ulei si faina si le umplem cam de trei sferturi. Ce ne ramane din compozitie turnam in forme de briose si facem si cateva briose.
Punem formele intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.
Scoatem formele, lasam sa se raceasca usor apoi le rasturnam pe farfurii mici de cafea.
Mixam praful de budinca cu laptele rece timp de 1-2 minute. Umplem fiecare forma de tarta cu aceasta crema.
Curatam mandarinele de coaja si indepartam firicelele albe. Asezam pe fiacare tarta cate 6 felii de mandarina.
Frisca o mixam pana obtinem compozitia dorita, o punem intr-un pos si ornam tartele cu un mot de frisca in mijloc si altele mai mici intre feliile de mandarina.
Pastram la frigider pana la servire.