Mini-Rulouri cu Mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 2229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 50g unt
  • coaja de la o lamaie (optional)

Umplutura:

  • 4-5 mere
  • 3 linguri pline de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Rulouri cu Mar:

Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si lasam la crescut 10 min. Ouale le batem spuma cu restul de zahar. Intr-un bol punem faina cu putina sare, amestecam putin cu un tel apoi facem un gol in mijloc si turnam drojdia crescuta, ouale batute cu zaharul, laptele caldut, punem si zaharul vanilat si framantam pana obtinem un aluat elastic . Untul il topim si cand este caldut il turnam peste aluat. Continuam sa framantam pana formam un aluat fara sa se mai lipeasca de maini si usor elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura. Am curatat merele de coaja, le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana s-a evaporat tot siropul de la mere. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie pe masa infainata, nu foarte groasa si punem umplutura de mere apoi rulam usor aluatul.

Taiem ruloul cu o ata ( este mai usor pentru noi si nu se desface, fata de cutit), apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu ou batut cu zahar pentru a se rumeni frumos. Asa procedam si cu cealalata parte de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Rulouri cu Mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

25.09.2014, 15:55

Ce faine sunt

deyutzky 1

25.09.2014, 20:52

Like!!

Rocsi 1

25.09.2014, 21:15

Vreau si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de gris cu visine si jeleu