Si o mini-lectie despre dieta alcalina cu mai multe info aici: http://culinariadaciana.blogspot.ro/2013/07/mini-pizza-si-lectia-despre-alimentatia.html
1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.
2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat.
3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la Inedit care a fost exceptional si s-a potrivit foarte bine.
4. Se amesteca drojdia cu apa si se mai lasa pentru inca 5 minute.
5. Intr-un bol adanc se cerne faina, se adauga sarea si semintele de chia. Se formeaza un cerc in mijloc si se toarna apa cu drojdia inmuiata. Se amesteca si se framanta bine pe o planseta presarata cu faina pentru 7-10 minute pana se obtine un aluat moale si matasos la atingere. Se poate adauga faina daca mai este necesar.
6. Aluatul se lasa deoparte pentru 30 de minute, conform retetei din carte, insa eu am lasat aluatul pentru 24 de ore in frigider, acoperit cu folie de plastic. Se poate sari peste aceasta etapa insa, deoarece dupa reteta originala, aluatul se poate coace pe loc.
7. Se imparte aluatul in doua sau in patru, depinde cat de mic vreti sa fie aluatul, se formeaza bile mici, se pun pe o tava cu hartie de copt si se aplatizeaza lasand pe margine o bordura mai grosuta, iar in interior se unge cu sos de rosii.
8. Pe un cerc se pun dovleceii, coaja de lamaie, branza feta. Deasupra se presara cu oregano si piper. Pe al doilea cerc se aseaza feliile de vinete, branza de capra, usturoiul pisat sau taiat marunt si oregano (optional).
9. Se introduc in cuptorul incalzit la 200-220 grade. Se lasa 5 minute la copt dupa care se intoarce tava si se mai coace pentru inca 5 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumenit cand este gata.
1
Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun, cu un continut mult mai redus de gluten, insa mult mai bogat in minerale si mai putin procesat.