Mini tarte sarate

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2011 | 6117 vizualizari

 

Astăzi nişte Mini-Tarte sărate, sau mini-pizze cum a zis un prieten (se ştie el care :P)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  •  140 gr unt
  •  260 gr făină
  •  1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  •  4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • o ceapă
  • ulei de măsline
  •  linguri bulion
  • nişte afumătură, kaiser, cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider...
  • caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte sarate:

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem  15 minute.

Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm  kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe foc mic cam 10 minute. Adăugăm apoi 2 linguri bulion şi o ceşcuţă de apă şi lăsăm pe foc mic, până scade. Punem această compoziţie din carne peste mini-tartele coapte şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoatem din cuptor ...radem caş deasupra sau caşcaval ) şi mai dăm la cuptor pentru maxim 5 minute.

(Off the record: Am folosit pentru o tură de minitarte (10 bucăţi) caş de vaci, iar pentru cealaltă tură caşcaval ras. Nouă ni s-au părut mult mai bune cele cu caş de vaci.)

Se consumă calde, reci...după preferinţe...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte sarate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu branza proaspata si marar