Mini tarte cu jeleu de cirese

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 3095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Jeleu de cirese
  • 500 g cirese
  • 2 linguri jumatate amidon
  • 200 ml apa
  • o lingura unt
  • 5-6 linguri zahar ( in functie de cat ne dorim de culce)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu jeleu de cirese:

Incepem cu jeleul de cirese. Ciresele se spala, se ,, dezoseaza" si se pun la scurs. Intr-o tingire punem untul la topit. Cand este gata adaugam ciresele, zaharul si lasam putin ( pret de 5 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze toate) la ,, calit".  Dupa acest timp  punem apa, lasam la fiert pana ce ciresele se inmoaie ( nu sa se sfarame). Intr-o ceasca, separat ( in cca 100 ml apa) se dizolva doua linguri si jumatate de amidon care se adauga compozitiei de cirese. Se amesteca bine, se gusta ( nevoie sau nu de dulce) se lasa  3-4 minute  si se opreste focul. Se da la racit.

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza pe formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu furculita. 

Aceste forme se umple cu jeleul de cirese pregatit mai sus si se pun la cuptor. Se lasa cca 25 minute ( partea de aluat de la margine incepe sa se rumeneasca). Oprim focul, dam la rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]