Mini langosi cu branza sau gem de prune

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 22332 vizualizari

 

M-am inspirat din revista "Bucataria de azi " si am facut pentru al meu iubit o portie mareeeeeeeee de langosi ( el este fan " cocaturi" : )....

P.S: o felicit pe Mihaela pentru premiul obtinut la revista!!! foarte buna saramura ( o sa testez curand reteta).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 30 gr drojdie
  • 1 cana lapte  
  • ptr. umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 1 lingura unt
  • 1 ou legatura de marar verde
  • piper  
  • ptr. varianta dulce:
  • 200 gr gem prune
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini langosi cu branza sau gem de prune:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic.

se lasa la crescut cam o ora; pe o plansa de lucru, se presara un strat generos de faina, apoi din aluat intindem o foaie groasa.Cu gura unei cesti taiem cercuri micute, iar in mijlocul acestora punem la alegere, fie o umpluura   dulce, fie una sarata.

Dupa ce am umplut mijlocul fiecarui cerc,lipim marginile acestuia, si, pentru siguranta le presam cu ajutorul unei furculite.

Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pun la prajit cate 2-3 mini-langosi, intorcandu-i pe ambele parti( trebuie sa fie bine rumeniti, nu arsi)....Se scot pe servete de bucatarie, pentru a scapa de surpulsul de grasime!

POFTA BUNA! SUNT DELICIOSI! 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi. Langosile cu umplutura dulce vor fi pudrate cu zahar farin, iar cei cu umplutura sarata se vor servi cu branza rasa si smantana. E una din cele mai reusite retete de langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini langosi cu branza sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu zucchini si ricotta